Ore Energy
In pogingen om af te stappen van fossiele energie wordt er een uitgebreide wind- en zonne-energie infrastructuur gebouwd. Echter wekken deze nieuwe energiebronnen niet altijd energie op wanneer dit noodzakelijk is. Hierdoor gaat veel opgewekte energie verloren. Daarom is het essentieel dat energie naast opwekking ook duurzaam wordt opgeslagen. Om dit te realiseren worden er nieuwe innovaties ontwikkeld, net als bij Ore Energy, een wetenschappelijke startup vanuit TU Delft. Onze specialisten hebben Ore Energy ondersteund bij het optimaal benutten van diverse subsidiekansen.
Wetenschappelijke doorbraak
De innovatieve startup Ore Energy focust zich op het ontwikkelen van batterijtechnologie voor lange termijn, waarbij kosteneffectieve en milieubewuste materialen worden gebruikt. De organisatie heeft een wetenschappelijke doorbraak gerealiseerd met de ontwikkeling van langdurige en grootschalige energieopslag op basis van ijzer, water en lucht tegen 10% van de kosten van lithium. Het ontwikkelen van ijzer-luchtbatterijen wordt belemmerd door hoge kosten, slechte oplaadbaarheid en efficiëntie. Ore Energy is de uitdaging aangegaan en heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld om deze problemen tegen te gaan.
Plannen voor productie
Na het ontwikkelen van een innovatieve oplossing van energieopslag is investering nodig voor realisatie. Om de oplossing van Ore Energy te realiseren heeft de organisatie in samenwerking met Positron Ventures en SPRIND een bedrag van € 10 miljoen euro bij elkaar gehaald. Positron Ventures en SPRIND zijn organisaties die innovatieve projecten ondersteunen doormiddel van financiering. Het totale bedrag maakt het mogelijk om de oplossing grootschalig te produceren.
Wat was de rol van Hezelburcht?
De thema’s energieopslag en milieu zijn hottopic op dit moment in subsidielandschap. Met een dusdanig innovatieproject komt Ore Energy in aanmerking voor diverse subsidiekansen, voor diverse fasen binnen hun innovatieproject. Onze specialisten hebben Ore Energy inmiddels succesvol ondersteund bij het aanvragen van Kansen Voor West en Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+).