IONITY
IONITY gelooft dat het laden van elektrische auto’s (EV’s) gebruiksvriendelijk en toegankelijk moet zijn binnen heel Europa. Een sterke laadinfrastructuur geeft de vrijheid om over het hele continent te reizen zonder zorgen te maken over hoe, waar en wanneer je jouw EV kan laden. Om deze visie te verwezenlijken heeft IONITY de handen ineengeslagen met een aantal van de grootste namen binnen de automotive wereld. Samen gaan zij het opladen van elektrische auto’s nog gebruiksvriendelijker maken voor duurzame rijders.
Het project: Rocin-Eco
Het huidige IONITY-netwerk bestaat uit meer dan 400 laadparken met gemiddeld meer dan vier snellaadpunten per locatie. De laadpunten op alle IONITY-locaties bieden een laadvermogen tot wel 350 kW. Dit concept wil IONITY nog klantvriendelijker maken en verder uitbreiden tot een autonoom, volledig geautomatiseerd systeem met behulp van laadkabels die automatisch aansluiten en loslaten wanneer het laden is voltooid. Het laadproces wordt nog efficiënter door de tijd tussen het laden van twee opvolgende auto’s te verkorten. Daardoor neemt ook de capaciteit van het snellaadpunt met zo’n 15% toe.
Het consortium
IONITY zal dit project niet alleen uitvoeren. Samen met TÜV SÜD, Audi, Rocsys en Huber+Suhner (en diverse aanverwante partners, waaronder Daimler, BMW, Porsche, Ford en AVL) zullen zij verschillende elementen onderzoeken om vervolgens de optimale technologie voor het autonome oplaadsysteem te kunnen ontwikkelen. Denk aan componenten als het bepalen van parkeernauwkeurigheid, communicatie tussen het EV en het oplaadpunt, bediening van het openen van de kleppen en controles tijdens of na het oplaadproces.
Samenwerking met Hezelburcht
Hezelburcht en FirstBlue hebben het consortium ondersteund door voor dit project een aanvraag op te stellen voor de oproep Elektromobilität F&E – Fast Lane van het Duitse ministerie van Verkeer en Infrastructuur. Met deze subsidie kan IONITY het project verder gaan uitvoeren. FirstBlue en Hezelburcht hebben onder andere de aanvraag opgesteld en ingediend en bieden ondersteuning bij de administratieve werkzaamheden gedurende en na de aanvraag.
Het Rocin-Eco project stimuleert verbinding tussen Europese landen en burgers en zal hierdoor een waardevolle bijdrage leveren aan het sterker en groener maken van Europa. We wensen het consortium dan ook veel succes met de verdere ontwikkeling en uitwerking van hun grensverleggende technologie!