Voldoet uw kantoor al aan de energielabel-C-verplichting?
Volgens de laatste cijfers voldoet meer dan de helft van de kantoren nog niet aan de energielabel-C-verplichting. Dit terwijl over anderhalf jaar, per 1 januari 2023, kantoren minimaal energielabel C moeten hebben. De groei van het aantal kantoren met dit energielabel of een energielabel A of B is het afgelopen jaar afgezwakt. Voldoet uw kantoor nog niet aan de vereisten? U heeft nog anderhalf jaar om hier verandering in te brengen. Ontdek in dit artikel met welke subsidieregelingen u de verduurzaming van uw kantoorpand(en) kunt versnellen.
Huidige stand van zaken energielabel-C-verplichting
Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 65.000 kantoren die aan de label-C-verplichting moeten voldoen. Kleine kantoren en monumenten zijn uitgesloten van de verplichting. Van dit aantal heeft ongeveer 40% nu het energielabel C of beter. Ongeveer 12% heeft energielabel D of slechter en voor de overige 48% van de kantoren is nog geen energielabel geregistreerd. Ruim 60% voldoet hiermee dus nog niet aan de verplichting. De grootste winst valt te behalen in de relatief kleine kantoren die binnen deze groep vallen.
Ook uw kantoorpand verduurzamen?
Er zijn diverse duurzaamheidssubsidies in het leven geroepen om de verduurzaming van gebouwen te stimuleren. Met behulp van fiscale en geldelijke subsidieregelingen kunt u de verduurzaming van uw kantoorpand versnellen en hiermee ook het verkrijgen van een hoger energielabel.
EIA en MIA \ Vamil
Maak slim gebruik van regelingen als de EIA of MIA \ Vamil. De EIA levert fiscaal voordeel op als u investeert in energiebesparende technieken. Met MIA \ Vamil kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel voor investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.
Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Wilt u van het gas af? Duurzame warmte wordt interessant met de ISDE. Ontvang subsidie voor duurzame investeringen zoals een warmtepomp of zonneboiler.
Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++)
De SDE++ kan ingezet worden voor het produceren van hernieuwbare energie of de toepassing van CO2-reducerende technieken. Denk hierbij aan het opwekken van hernieuwbare elektriciteit middels zonnepanelen of de installatie van E-boilers of warmtepompen.
Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
DEI+ is geschikt voor investeringen in energiebesparende technieken, apparaten en systemen. U kunt vanuit deze regeling subsidie ontvangen voor demonstratieprojecten die leiden tot energiebesparing, CO2-reductie of het opwekken van duurzame energie.
Schakel de specialisten van Hezelburcht in
Begin op tijd met de verduurzaming van uw kantoorpand(en) zodat u eind 2022 niet in de knel komt met uw energielabel. Wij adviseren u graag over welke stimuleringsmogelijkheden interessant zijn voor uw verduurzamingsplannen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten!
Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00