Vierde openstelling van Interreg Vlaanderen-Nederland verwacht in december 2024

Binnenkort opent de vierde openstelling van subsidieregelingen Interreg Vlaanderen-Nederland 2021-2027 (INTERREGVNL). Met deze subsidieregeling werkt zowel Nederland als Vlaanderen aan het vergroten van innovaties en ontwikkelingen in deze regio. De exacte datum is nog niet bekend, maar naar verwachting opent de openstelling in december 2024. De aanmelddeadline wordt verwacht in maart 2025.

Subsidiebudget voor de vierde openstelling

Voor de nieuwe openstelling van Interreg Vlaanderen-Nederland is een flink subsidiebudget beschikbaar gesteld. Het budget van € 37 miljoen wordt naar verwachting beschikbaar gesteld voor alle prioriteiten binnen Interreg Vlaanderen-Nederland. In vergelijking met de derde openstelling is het subsidiebudget met € 2 miljoen gestegen. U kunt maximaal 50% – 60% subsidie ontvangen.

Doelstelling van Interreg Vlaanderen-Nederland

De gebieden Vlaanderen en de drie zuidelijke provincies van Nederland (Limburg, Brabant en Zeeland) hebben de handen in één gesloten om bedrijven, overheden, NGO’s en kennisinstellingen te stimuleren meer innovaties en ontwikkelingen te realiseren. Hierbij draait het om samenwerkingsprojecten tussen de verschillende gebieden en het versterken van de samenwerkingsverbanden.

Voorwaarden voor Interreg 

Om in aanmerking te komen voor financiële steun vanuit het Interreg Vlaanderen-Nederland programma, zijn er een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen:

  • Er moeten minimaal twee partners vanuit beide landen betrokken zijn in het samenwerkingsverband
  • Er wordt voorkeur gegeven aan projecten met een grote maatschappelijke impact, voorkeur gaat naar TRL 6 of hoger

Het programma richt zich op vier verschillende thema’s. Het grootste deel van het programma wordt besteed aan verduurzamingsprojecten (80%), dit valt onder thema ‘een groener Europa’.

Sparren met een specialist

Werkt u aan een samenwerkingsverband tussen de regio’s Vlaanderen en Zuid-Nederland gericht op ontwikkeling en innovatie? Wellicht komt u in aanmerking voor Interreg Vlaanderen-Nederland subsidie. Eind 2024 wordt er een nieuwe openstelling verwacht waar u gebruik van kunt maken. Benieuwd wat uw mogelijkheden zijn? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze specialisten om te sparren over uw mogelijkheden. Contact kunt u opnemen via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand contactformulier.

Neem contact op

contact

Wilt u meer weten over de nieuwe Interreg Vlaanderen-Nederland openstelling? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op