Subsidiekansen voor baanbrekend onderzoek

Wist u dat er vele soorten subsidieregelingen en collectefondsen zijn die innovatief onderzoek mogelijk maken? Zo zijn veel subsidies beschikbaar voor kennisinstellingen, vaak in de vorm van samenwerkingsprojecten met het bedrijfsleven.

In dit artikel belichtten wij een selectie van stimuleringsregelingen die in 2018 weer open gaan. De regelingen zijn zowel op nationaal, Europees als internationaal niveau en stellen gelden beschikbaar voor baanbrekend onderzoek. De programma’s bieden kansen voor de financiering van R&D- en fundamenteel onderzoek binnen een diversiteit aan onderzoekdisciplines.

Nationale subsidiemogelijkheden

NWO

NWO ondersteunt wetenschappelijk onderzoek in Nederland met een breed scala aan financieringsvormen. We lichten hier twee programmaonderdelen uit:

  • Vernieuwingsimpuls | De subsidie is persoonsgebonden en biedt talentvolle, creatieve onderzoekers de kans om onderzoek naar hun keuze uit te voeren en de doorstroom bij wetenschappelijke onderzoeksinstellingen te bevorderen. Er zijn drie typen subsidies: VENI, VIDI en VICI. Lees meer.
  • Industrial Doctorates | Het programma stimuleert samenwerking tussen academische instituten en bedrijven in Nederland om kennis dichter bij implementatie te brengen. Een PhD’er voert zijn of haar werk voor een deel uit in een bedrijf en voor een ander deel in een academische omgeving. Lees meer.

Collectefondsen

Vanuit collectefondsen zijn er diverse subsidiemogelijkheden gericht op innovatief en baanbrekend onderzoek. Afhankelijk van het onderzoeksthema en de praktijkimplementatie, bieden collectefondsen als KWF Kankerbestrijding, het Diabetes Fonds, de Hersenstichting, de Nierstichting en de Hartstichting financiële middelen. Centraal staat het vergroten van de medische (wetenschappelijke) kennis en de (door)ontwikkeling van innovatieve behandelingsmethoden.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Europese subsidiemogelijkheden

ERC

De European Research Council (ERC) stimuleert innovatief fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in de Europese Unie. ERC verleent persoonlijke beurzen voor zowel uitmuntende jonge, als meer ervaren wetenschappers voor de financiering van hun onderzoek. Er zijn vier typen subsidies: Starting Grant, Consolidator Grant, Advanced Grant, Proof of Concept. Lees meer.

Horizon 2020 Health

Het Horizon 2020 programma is voor internationale consortia bestaande uit universiteiten, bedrijven en/of ziekenhuizen. Binnen het thema ‘Health’ zijn voor de komende jaren diverse calls aangekondigd met thema’s als personalised medicine, innovative health and care industry, Infectious diseases and improving global health, digital transformations and cybersecurity in health and care. Lees meer.

Marie Curie

  • ITN International Training Network | Voor training netwerken van driejarige PhD-studentprojecten (salaris en ‘bench fee’) en het bijbehorende projectmanagement. Lees meer.
  • MSCA COFUND | Voor het financieren van fellowships en Doctoral Projects (PhD) in internationaal en interdisciplinair research. Tevens stimuleert het programma transnationale mobiliteit van onderzoekers in Europa. COFUND kan worden aangevraagd door onderzoekers van alle disciplines en organisaties. Lees meer.

Internationale subsidiemogelijkheden

National Institutes of Health (NIH)

Het NIH biedt subsidies vanuit de gelden van het ‘Department of Health and Human Services’, onderdeel van de Amerikaanse overheid. Het NIH heeft jaarlijks miljarden budget voor translationeel en fundamenteel onderzoek binnen de gezondheidszorg en de biomedische wetenschappen. Subsidie is tevens toegankelijk voor aanvragers van buiten de Verenigde staten. Lees meer.

Bill and Melinda Gates foundation

Projecten die bijdragen aan een betere gezondheidszorg voor de wereldbevolking en extreme armoede kunnen terugdringen, kunnen beroep doen op de Amerikaanse stichting. Zij financieren een breed scala aan research projecten, waaronder vele op het gebied van Life Sciences en Health. De focusgebieden van de foundation zijn onder andere de bestrijding van malaria, tuberculose en HIV/aids. Lees meer.

Meer informatie?

Als u meer informatie wenst over de subsidieprogramma’s en/of fondsen, kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van subsidiekansen voor academici? Vanaf begin volgend jaar verstuurt Hezelburcht tweemaandelijks een Engelstalige nieuwsbrief die zich specifiek richt op internationale subsidiekansen voor academici en kennisinstellingen. Meld u aan via de button!

Meld u aan voor de Research Grants nieuwsbrief!

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00