Startdatum DUMAVA gepland in mei of juni van 2025

In het jaar 2025 wordt Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) weer opnieuw opengesteld meldt de RVO. De huidige DUMAVA openstelling loopt van 3 juni 2024 tot en met 31 oktober 2024. De nieuwe openstelling in 2025 wordt verwacht in mei of juni 2025. Later volgt meer informatie hierover.

Huidige DUMAVA openstelling in 2024

Op 15 oktober 2024 is er door de RVO een tussenstand opgemaakt van het beschikbare subsidiebudget van de huidige openstelling. Op dit moment is er ruim € 384 miljoen subsidie aangevraagd. Dit betekent dat er nog ruim € 67,9 miljoen, ongeveer 15%, van het totale subsidiebudget beschikbaar is voor aanvragen. Hierbij meldt de RVO dat het niet meer mogelijk is om subsidie aan te vragen voor een integraal project, met uitzondering voor gebouwen binnen het basis en voortgezet onderwijs.

Voor wie is DUMAVA?

DUMAVA is speciaal voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed die zich bezig houden met het verduurzamen hiervan. Voorbeelden van maatschappelijk vastgoed zijn: overheidsgebouwen, scholen, zorginstellingen of monumenten. Met deze regeling kunnen eigenaren steun ontvangen voor de kosten van verduurzaming.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

Het grootste deel van de DUMAVA regeling is gereserveerd voor integrale projecten, waardoor u hiermee meer kans maakt op toekenning. Daarnaast is een klein deel gereserveerd voor gebouwen binnen basis en voortgezet onderwijs. De subsidiebedragen per categorie zijn:

  • Minimaal € 5.000 wanneer u 1, 2 of 3 maatregelen uitvoert
  • Minimaal € 25.000 bij integrale projecten
  • Het maximale subsidiebedrag is € 1,5 miljoen

DUMAVA aanvragen in 2025

Bent u bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor DUMAVA subsidie. De huidige openstelling is open voor aanvragen tot en met 31 oktober 2024. Mocht u na deze datum subsidie willen aanvragen, dan komt u wellicht in aanmerking voor de openstelling in 2025. Deze wordt naar verwachting in mei of juni 2025 geopend. Wilt u hulp  bij het indienen van uw aanvraag? Onze specialisten hebben veel kennis en ervaring waarmee ze u graag verder helpen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze specialisten. Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel naar 088 495 20 00 of vul het contactformulier in.

Neem contact op

contact

Wilt u meer weten over DUMAVA subsidie? Laat uw gegevens achter en onze specialisten nemen contact met u op