OWE openstelling verlengd met vier weken

Er zijn enkele wijzigingen doorgevoerd binnen Subsidieregeling grootschalige productie volledig hernieuwbare waterstof via elektrolyse (OWE). De OWE openstelling is verlengd met vier weken, waardoor de regeling nu open is van 15 oktober tot en met 28 november 2024. De openstelling stimuleert de realisatie van grootschalige productie-installaties voor waterstof, die via elektrolyse waterstof produceren vanuit hernieuwbare elektriciteit.

Wijziging binnen OWE openstelling

In eerste instantie zou de openstelling van 15 oktober tot en met 31 oktober 2024 geopend zijn voor aanvragen. Later blijkt er behoefte te zijn naar een langere looptijd, aangezien nieuwe plannen voor het transportnet invloed hebben op de projectplannen van de aanvragers.

Nieuwe plannen transportnet

De uiteenzetting van het transportnet van waterstofpijpleidingen door Nederland blijkt langer te duren dan oorspronkelijk werd aangegeven. Dit kan invloed hebben op projecten gericht op de productie van hernieuwbare waterstof door elektrolyse, waarbij gebruik gemaakt wordt van het transportnet om afnemers van hernieuwbare waterstof te voorzien.

Doordat de OWE openstelling met vier weken wordt verlengd, krijgen aanvragers de mogelijkheid om projectplannen op deze activiteiten aan te passen. De openstelling loopt nu van 15 oktober 2024 tot en met 28 november 2024.

OWE subsidiebudget

Voor het jaar 2024 is een totaal budget van € 998 miljoen beschikbaar gesteld voor het realiseren van waterstoffabrieken (elektrolyse) in Nederland. Hierdoor wordt de elektrolysecapaciteit in Nederland vergroot en kan het doel van 4 gigawatt in 2030 worden behaald. Per aanvraag kunt u tot 80% van het investeringsbudget subsidie ontvangen.

Sparren met een OWE specialist?

Bent u actief in het realiseren van hernieuwbare waterstofproducties? Wellicht komt u in aanmerking voor OWE subsidie. Dankzij deze subsidieregeling kunt u financiële steun ontvangen voor het realiseren van grootschalige productie-installaties, om de elektrolysecapaciteit in Nederland te vergroten. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor OWE subsidie? Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt een vrijblijvend adviesgesprek inplannen met één van onze specialisten via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand contactformulier.

Neem contact op

contact

Wilt u meer weten over OWE subsidie? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op.