Nieuwe ERC Consolidator Grant oproep geopend

Er is een nieuwe oproep voor ERC Consolidator Grant geopend. Deze oproep is onderdeel van het Horizon Europe programma, waarmee grensverleggende onderzoeken van de beste onderzoeksteams door de EU worden gestimuleerd. Met een totaal subsidiebudget van € 718,7 miljoen, kunnen aanvragen worden ingediend tot en met 14 januari 2025.

Waarvoor kunt u ERC Consolidator Grants ontvangen?

Onderzoekers of onderzoekteams van elke nationaliteit kunnen subsidie aanvragen wanneer zij zeven tot twaalf jaar ervaring hebben opgedaan. Het te ontvangen bedrag is maximaal € 2 miljoen voor een periode van vijf jaar. Daarnaast kan eventueel een bedrag van € 1 miljoen aanvullende steun aangevraagd worden. Dit kan beschikbaar gesteld worden om eventuele opstartkosten te dekken. Door middel van deze regeling krijgen onderzoekers de mogelijkheid hun onafhankelijke onderzoekslijn en team verder uit te breiden.

In aanmerking komen voor ERC subsidie

Om in aanmerking te komen voor ERC Consolidator Grant moet het onderzoek uitgevoerd worden in een publieke of private onderzoeksorganisatie. Dit kan zowel de organisatie zijn waar de wetenschapper al werkzaam is, of een organisatie in één van de EU- lidstaten of geassocieerde landen. Ook organisaties in het Verenigd Koninkrijk mogen hieraan deelnemen.

Vijf verschillende ERC beurzen

ERC Consolidator Grants is één van de vijf typen beurzen die ERC aanbiedt. Naast deze oproep zijn er dus nog andere mogelijkheden om subsidie te ontvangen voor grensverleggend onderzoek:

Adviesgesprek inplannen

Bent u als ervaren wetenschapper bezig met het uitvoeren van grensverleggende onderzoeken? Wellicht komt u in aanmerking voor de nieuwe ERC Consolidator Grant oproep. Onze ervaren specialisten helpen u graag verder om uw subsidiemogelijkheden in kaart te brengen. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 14 januari 2025. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek inplannen met één van onze specialisten? Neem dan contact op via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand contactformulier.

Neem contact op

contact

Wilt u meer weten over ERC subsidie? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op