Nieuwe energie calls binnen Horizon Europe gepubliceerd

De Europese Commissie heeft twee nieuwe calls gepubliceerd binnen het Horizon Europe programma. De calls behoren tot het programma van Horizon Europe Energie (cluster 5). Voor de twee calls is een totaal subsidiebudget van ruim € 188 miljoen beschikbaar gesteld. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 4 februari 2025.

Nieuwe Horizon Europe Energie calls

Om de Europese doelstelling van klimaatneutraal in 2050 te behalen, heeft de Europese Commissie nieuwe calls gepubliceerd binnen het Horizon Europe programma. Beide calls zijn gericht op cluster 5: Climate, Energy and Mobility, met verschillende focusgebieden. Gezamenlijk is er een budget van € 188.600.000 beschikbaar voor aanvragen. Het budget is als volgt verdeeld:

  • Call 1 Sustainable, secure, and competitive energy supply: € 138,6 miljoen
  • Call 2 Efficient, sustainable, and inclusive energy use: € 50 miljoen

Call 1 heeft in totaal 13 topics en call 2 heeft 5 topics. Voor beide calls geldt de deadline van 4 februari 2025 voor het indienen van aanvragen.

Horizon Europe Programma

Het Horizon Europe programma bestaat uit zes verschillende clusters en vormt een belangrijk EU financieringsprogramma. In totaal is er € 95,5 miljard uitgetrokken om onderzoeken en innovaties te stimuleren.

Cluster 5: Climate, Energy and Mobility

Cluster vijf richt zich op Klimaat, Energie en Mobiliteit. Binnen dit cluster wordt er gefocust op klimaatgerichte onderzoeken en innovaties om de klimaatverandering onder controle te houden. Om dit te realiseren is het noodzakelijk om de energie- en transportsector efficiënter, slimmer en milieuvriendelijke te maken.

Horizon Europe subsidie aanvragen?

Bent u bezig met grootschalige innovatieprojecten als onderzoeker, ondernemer of vanuit de overheid? Dan is subsidieregeling Horizon Europe interessant voor u. Binnen het energiecluster (cluster 5) zijn twee nieuwe calls gepubliceerd ter ondersteuning van verduurzamingsinnovaties. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor de nieuwe Horizon Europe calls? Onze specialisten helpen u graag verder. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze specialisten om uw mogelijkheden te analyseren. Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel naar 088 495 20 00 of vul het contactformulier in.

Neem contact op

contact

Wilt u meer weten over de Horizon Europe energie calls? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op