Meer budget Innovatiekrediet 2024 voor technische ontwikkelingsprojecten

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft € 10 miljoen extra budget beschikbaar gesteld voor het Innovatiekrediet programma 2024. Het extra budget wordt beschikbaar gesteld voor technische ontwikkelingsprojecten in 2024. Dit extra budget is vrijgemaakt aangezien de vraag voor deze projecten hoger was dan verwacht. Aanvragen voor een krediet vanuit het Innovatiekrediet kan tot en met 1 december 2024.

Waarvoor is het Innovatiekrediet?

Subsidieregeling Innovatiekrediet is ter ondersteuning voor ondernemers die technische of klinische projectideeën ontwikkelen. Een verschil met andere regelingen is dat hier het krediet geen subsidie, maar een lening is. Wanneer het projectidee niet slaagt, hoeft de lening niet terugbetaald te worden. Het draait hier om projecten gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten of processen met een sterke businesscase.

Budget Innovatiekrediet 2024

Met de verhoging van € 10 miljoen komt het totale budget voor Innovatiekrediet 2024 op € 70 miljoen. Hiervan is € 30 miljoen gereserveerd voor klinische ontwikkelingsprojecten en € 40 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten.

Hoeveel lening kunt u ontvangen?

De hoogte van de lening is afhankelijk van de grootte van de organisatie en eventuele samenwerkingsverbanden. In de meeste gevallen wordt er maximaal 45% van het project gefinancierd. Bij samenwerkingsverbanden is dit maximaal 60% van het project. Voor klinische projecten is dit een maximum bedrag van € 5 miljoen per project. Voor technische ontwikkelingsprojecten is dit bedrag maximaal € 10 miljoen per project.

Plan een adviesgesprek in met een specialist

Om in aanmerking te komen voor het ontvangen van een Innovatiekrediet lening moet er aan verschillende voorwaarden voldaan worden. Het is noodzakelijk om risicoafname aan te tonen en het eigen deel van financiering moet duidelijk onderbouwt worden. Om ervoor te zorgen dat uw project en organisatie aan alle voorwaarden voldoet voor het indienen van uw aanvraag, kunt u een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze specialisten inplannen. Dankzij veel kennis en ervaring kunnen zij u volledig bijstaan bij het indienen van uw aanvraag. Contact kunt u opnemen via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Neem contact op

contact

Meer weten over Innovatiekrediet 2024? Vul uw gegevens in en één van onze specialisten neemt contact met u op