Hernieuwbare energie binnen Interreg NWE
Stimulering grensoverschrijdende samenwerking Noordwest-Europa
Heeft u Europese ambities op het gebied van klimaat, mobiliteit, circulaire economie, hernieuwbare energie en innovatie? Dan kunt u ook in 2018 weer een beroep doen op het transnationale subsidieprogramma Interreg North-West Europe (NWE). Het programma richt zich op transnationale samenwerkingsprojecten van minimaal drie partners uit de regio Noordwest-Europa, die bestaat uit (delen van) België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.
Interreg NWE subsidie is een mooie aanvullende financieringsbron om duurzaamheidsprojecten uit te voeren. Het programma is interessant voor gemeenten, provincies, waterschappen en bedrijven. De subsidie bedraagt maximaal 60% van de projectkosten.
Het NWE subsidieprogramma stimuleert transnationale demonstratie- en implementatieprojecten, waarbij toepassingen van nieuwe technieken en methoden centraal staan. Zowel het gezamenlijk testen, valideren, evalueren en verspreiden hiervan zijn subsidiabel.
Nieuwe call gericht op hernieuwbare energie
In mei 2018 opent, naast de reguliere calls, een nieuwe zogeheten ‘targeted call’ binnen het NWE Interreg programma. Deze call richt zich specifiek op grote samenwerkingsprojecten op het gebied van hernieuwbare energie.
Werkt u samen met partners aan een baanbrekende doorbraak op het gebied van hernieuwbare energie? De regeling richt zich specifiek op projecten met grote investeringen, die binnen of vlak na de looptijd groots kunnen opschalen. De projecten dienen een grote impact te hebben op Noordwest-Europa.
Oproep voor duurzaamheidsprojecten
Er zijn nog diverse subsidiegelden beschikbaar binnen de verschillende onderdelen van het NWE programma. Veel Nederlandse organisaties hebben al projecten lopen die mogelijk aansluiten op het programma. Verken daarom de mogelijkheden! Zo is er nog ruimte voor projecten binnen de calls ‘circulair’ en ‘mobiliteit’. Projecten die zich richten op het verminderen van het gebruik van grondstoffen en materialen en het verminderen van broeikasgassenuitstoot zijn mooie voorbeelden die aansluiten bij de calls.
Indien uw project bijdraagt aan de beleidsdoelen van het ministerie (klimaatverandering, circulaire economie en/of duurzame mobiliteit), kan er vanuit het CETSI bovendien een aanvullende aanvraag voor cofinanciering worden ingediend. Het gedeelte dat niet door de NWE subsidie wordt vergoedt, kan hiermee worden overbrugd.
Meer informatie of interesse in NWE subsidie?
Indien u interesse heeft in de regeling, is een tijdige voorbereiding gewenst. De specialisten van Hezelburcht bekijken graag de mogelijkheden en geven u meer inzicht in de subsidiekansen van uw project. Daarnaast kunnen wij als matchmaker optreden vanuit ons netwerk.
Neem contact op voor een kennismaking!