Extra AanZET openstelling na eerste dag overvraagd

Op 1 oktober is subsidieregeling AanZET (Aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks) opnieuw geopend voor aanvragen. Deze subsidieregeling richt zich op het verduurzamen van de transportsector. Voor de openstelling van 1 tot en met 8 oktober 2024 is een budget van ruim € 22 miljoen beschikbaar gesteld. Echter blijkt subsidieregeling AanZET binnen twee dagen ruim overvraagd te zijn waardoor er een loting gaat plaatsvinden.

Budget ruim overvraagd

Voor de AanZET openstelling van 1 tot en met 8 oktober 2024 was een budget van € 22.228.000,- beschikbaar voor aanvragen. Op 2 oktober 2024 meldt het RVO dat er voor € 8,1 miljoen is overvraagd. Deze openstelling was al extra in het leven geroepen vanwege de grote populariteit. Eerdere AanZET openstellingen werden ook al meermaals overvraagd.

Loting voor aanvragers

Het subsidiebudget wordt op basis van datum van binnenkomst toegekend, maar niet op basis van tijd. Dit betekent dat er een loting gaat plaatsvinden voor alle aanvragen die op 2 oktober 2024 zijn ingediend. Aanvragen die na deze datum binnen zijn gekomen worden niet meegerekend en worden direct afgewezen. Wanneer er aanvragen, die op 1 oktober 2024 zijn binnengekomen, worden afgekeurd of ingetrokken, komt er weer budget vrij voor latere aanvragen.

Op 8 november 2024, om 12:00 uur, wordt de uitslag van deze loting bekend gemaakt aan de hand van een e-mail. Alle aanvragers ontvangen hierover bericht.

Nieuwe AanZET openstelling in 2025

Hebt u bij deze openstelling geen subsidie toegekend gekregen? Wellicht maakt u in 2025 kans. In 2025 staat er wederom een nieuwe openstelling op de planning. Op 28 januari 2025 zal deze geopend worden voor aanvragen. Het subsidiebudget voor deze openstelling is nog niet bekend. Naar verwachting wordt dit eind 2024 bekend gemaakt.

Adviesgesprek inplannen?

Zoals u wellicht al heeft gemerkt is subsidieregeling AanZET iedere openstelling erg populair. Om uw kansen op toekenning te vergroten is het belangrijk om een volledige aanvraag in te dienen. Onze specialisten hebben veel ervaring met het opstellen van subsidieaanvragen en helpen u graag! Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze specialisten om uw slagingskans te vergroten. Contact kunt u opnemen via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand contactformulier.

Neem contact op

contact

Wilt u meer weten over subsidieregeling AanZET? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op