ERC Starting en Synergy grant geopend voor aanvragen

Binnen het European Research Council (ERC), onderdeel van Horizon Europe, zijn twee nieuwe oproepen geopend. De ERC Starting Grant en ERC Synergy Grant zijn geopend voor aanvragen. Deze oproepen zijn open voor onderzoekers binnen Europa die grensverleggend onderzoek uitvoeren, op alle gebieden. Zowel jonge als gevestigde wetenschappers komen hiervoor in aanmerking.

ERC Starting Grant en ERC Synergy Grant

Binnen het European Research Council vallen vijf verschillende financieringsregelingen:

  1. ERC Starting Grant
  2. ERC Consolidator Grant;
  3. ERC Advanced Grant;
  4. ERC Proof of Concept Grant;
  5. ERC Synergy Grant

De ERC Starting Grant: Onderzoekers met twee tot zeven jaar ervaring na het afronden van een doctoraat kunnen in aanmerking komen voor de ERC Starting Grant. De Starting Grant maakt het voor onderzoekers mogelijk om onafhankelijk onderzoek uit te voeren. Aanvragen voor ERC Starting Grant kunt u indienen tot en met 15 oktober 2024.

De ERC Synergy Grant: Samenwerkende onderzoekers met verschillende vaardigheden om grote onderzoeksproblemen aan te pakken kunnen in aanmerking komen voor de ERC Synergy Grant. Minimaal twee en maximaal vier onderzoekers werken samen aan het project. Hierbij is het noodzakelijk dat de wetenschappers een trackrecord van vroege prestaties of een trackrecord van 10 jaar hebben. Aanvragen voor ERC Synergy Grant kunt u indienen tot en met 6 november 2024.

ERC budgetten

Voor zowel ERC Starting Grant als voor ERC Synergy Grant zijn flinke budgetten beschikbaar gesteld;

ERC Starting Grant:

Voor deze oproep van ERC Starting Grant is een subsidiebudget van € 751,1 miljoen beschikbaar gesteld. Hierbij is de subsidie maximaal € 1,5 miljoen voor een periode van 5 jaar. Bij bepaalde uitzonderingen kan er maximaal € 1 miljoen extra worden verstrekt.

ERC Synergy Grant:

Voor de oproep van ERC Synergy Grant is een totaal budget van € 500 miljoen beschikbaar gesteld. Hierbij bedraagt de subsidie maximaal € 10 miljoen voor een periode van 6 jaar. Bij uitzondering wordt hier maximaal een bedrag van € 4 miljoen aan toegevoegd.

Uw mogelijkheden van ERC ontdekken?

Bent u momenteel actief bezig met wetenschappelijk onderzoek en bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor één van de ERC regelingen? Onze specialisten hebben veel kennis en ervaring en helpen u graag uitzoeken wat uw subsidiemogelijkheden zijn. U kunt vrijblijvend contact opnemen en één van onze specialisten helpt u graag verder. Contact kunt u opnemen via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Neem contact op

contact

Meer weten over de ERC financieringsregelingen? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op