ERC heeft 494 Starting Grant voorstellen toegekend in 2024

De European Research Council (ERC) heeft inmiddels voor € 780 miljoen aan Starting Grant toegekend. ERC, wat onderdeel is van Horizon Europe, bevordert grensverleggend wetenschappelijk onderzoek binnen Europa, door de beste onderzoeksteams. Van alle ingediende aanvragen voor de ERC Starting Grant-call 2024, zijn er 494 toegekend.

Statistieken ERC Starting Grant-Call 2024

In totaal zijn er 3.474 ERC Starting Grant voorstellen ingediend door kandidaten vanuit 24 verschillende EU staten. Hiervan hebben 494 voorstellen financiering toegekend gekregen, wat leidt tot een honoreringspercentage van 14,2%. Van de totaal toegekende aanvragen waren er 24 van Nederlandse afkomst.

statistieken ERC Starting Grant call 2024

Voor wie is ERC Starting Grant?

De ERC Starting Grant is opgericht om onderzoekers met twee tot zeven jaar onderzoekservaring na het behalen van hun doctoraat te stimuleren. De beurs kan onderzoekers ondersteunen bij het opzetten van een onafhankelijke onderzoekslijn. Hierbij geldt dat alleen onderzoekers met zowel een kwalitatief hoog CV als een baanbrekend onderzoeksvoorstel kans maken. Met de ERC Starting Grant ontvangen onderzoekers maximaal € 1,5 miljoen voor een periode van vijf jaar.

Geïnteresseerd in ERC subsidie?

Bent u actief in het uitvoeren van grensverleggend wetenschappelijk onderzoek? Wellicht komt u in aanmerking voor ERC financiering. Naast de ERC Starting Grant zijn er nog vier andere beursprogramma’s waarvoor u in aanmerking kunt komen. Bent u benieuwd wat voor ERC financieringsmogelijkheden er voor u zijn? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze specialisten om uw mogelijkheden te analyseren. Een adviesgesprek inplannen kan via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten in onderstaande contactformulier.

Neem contact op

contact

Sparren over uw subsidiemogelijkheden? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op