Energiezuinige investeringen 24% stijging met EIA subsidie

In het jaar 2023 hebben bedrijven wederom veel geïnvesteerd in energiebesparende technieken en duurzame energie. Dit is duidelijk terug te zien in het toegenomen aanvraagpercentage van de Energie-Investeringsaftrek (EIA) regeling. In 2023 is er ruim 24% meer geïnvesteerd in energiezuinige investeringen, dan het jaar ervoor. In totaal is er, met behulp van de EIA-subsidie, voor € 4,4 miljard geïnvesteerd door bedrijven.

Resultaten van EIA in 2023

Uit de cijfers van het EIA-jaarverslag 2023 van RVO blijkt dat met deze investering naar verwachting 1.077 miljoen m³ aardgas wordt bespaard. Dit is vergelijkbaar met een jaarlijks verbruik van ongeveer 586.000 huishoudens. Ruim 23.000 bedrijven maakte in 2023 gebruik van de EIA-regeling. Er werd voornamelijk geïnvesteerd in warmtepompen en duurzame energieopslag om CO2 uitstoten te verlagen.

  • Warmtepompen: investering van € 88 miljoen
  • Energieopslag: investering van € 90 miljoen

Deze investeringen zorgde voor 9% meer energiebesparing dan het voorgaande jaar. Het totale investeringsbedrag in duurzame energie is hiermee gestegen met 15% in vergelijking met 2022.

Is EIA subsidie nieuw voor u?

Energie-Investeringsaftrek (EIA) is speciaal voor bedrijven die investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energietechnieken. Met de regeling kunt u voordeliger investeren in duurzame energiebesparende maatregelen. De EIA biedt fiscaal voordeel via de fiscale winst. Daarnaast bespaart u natuurlijk ook op uw energiekosten. In 2024 is er een totaal budget van € 259 miljoen beschikbaar voor energiezuinige investeringen.

EIA subsidie aanvragen?

In de afgelopen jaren hebben veel ondernemers succesvol gebruik gemaakt van de EIA regeling bij duurzame investeringen in hun organisatie. Bent u bezig met verduurzamen? Verken dan de mogelijkheden vanuit EIA subsidie. Loop geen subsidiekans mis en neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten om de mogelijkheden te verkennen. Contact kunt u opnemen via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Neem contact op

Contact

Wilt u meer weten over EIA? Vul uw gegevens in en kom in contact met één van onze specialisten: