Nog ruim € 128 miljoen VEKI subsidiebudget beschikbaar

De RVO heeft bekend gemaakt dat er nog ruim € 128 miljoen subsidiebudget beschikbaar is voor subsidieregeling Versnelde Klimaatinvesteringen in de industrie (VEKI). Deze regeling loopt van 22 april 2024 tot en met 31 januari 2025 om CO₂-besparende maatregelen te treffen. Op 4 september 2024 is de stand van zaken opgemaakt:

Subsidiebudget VEKI

In totaal is er een budget van € 130 miljoen beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling. Op 4 september 2024 is er geanalyseerd hoeveel subsidie inmiddels is aangevraagd. Op dat moment bleek er pas voor € 1.644.622 aanvragen te zijn ingediend, waardoor er bij VEKI nog ruim € 128 miljoen subsidiebudget beschikbaar is. Dit laat ziet dat er pas 1% van het subsidiebudget aangevraagd is. De subsidieregeling hanteert de ‘first come, first serve’ methode, dus wacht niet tot het laatste moment om subsidie aan te vragen.

Projecten voor VEKI subsidie

Bij VEKI subsidie gaat het om investeringen die bewezen klaar zijn om de markt te betreden. Ontwikkelingen gericht op demonstratieprojecten of prototypes vallen hier dus niet onder. VEKI subsidie kan aangevraagd worden voor investeringen in apparaten, systemen of technieken voor één van de vier thema’s:

  1. Energie-efficiëntie
  2. Circulaire economie
  3. Infrastructuurvoorzieningen
  4. Overige CO₂-verlagende maatregelen

De te ontvangen financiering bestaat uit 30% tot 70%. Per project kunt u maximaal € 15 miljoen subsidie ontvangen.

Komt u in aanmerking voor VEKI?

VEKI subsidie kan aangevraagd worden door ondernemingen die onder SBI hoofdgroep C, D of E valt. Om uiteindelijk aanspraak te maken op financiering, moet uw project voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De werking van de desbetreffende maatregelen is in Nederland al minimaal drie keer bewezen;
  • De terugverdientijd is meer dan vijf jaar;
  • U mag nier starten met het project voordat de subsidieaanvraag is ingediend.

Ontdek uw subsidiemogelijkheden

De VEKI openstelling in 2024 heeft nog ruim budget over voor nieuwe aanvragen. Dit zorgt voor een grotere slagingskans voor uw organisatie. Wacht niet te lang en dien uw aanvraag in. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidieregeling VEKI? Onze specialisten werken vanuit kennis en ervaring, waardoor zij u juist kunnen adviseren over uw subsidiemogelijkheden. U kunt vrijblijvend een adviesgesprek inplannen met één van onze specialisten om te sparren over uw kansen. Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand contactformulier.

Neem contact op

contact

Wilt u meer weten over VEKI subsidie? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op