De huidige stand van kantoren met energielabel C

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoren minimaal energielabel C hebben. Nog lang niet alle kantoren voldoen hier aan: volgens de meest recente cijfers van RVO (op 1 april 2022) is de schatting dat nog maar 46% in ieder geval energielabel C hebben. Behoort uw kantoor tot de groep die dit jaar nog een inhaalslag moet maken? Ontdek de subsidiekansen waarmee u uw pand nog op tijd kunt verduurzamen.

Energielabel-C kantoren op dit moment

Naar verwachting zijn er in Nederland ongeveer 65.000 kantoren die moeten voldoen aan de energielabel-C-verplichting. Kleine kantoren en monumenten zijn uitgesloten van de verplichting. Hoewel meer dan de helft nog niet voldoet aan de verplichting is het aantal groene labels (C of beter) de afgelopen jaren gestegen.

energielabel C

Bron: RVO

Toch is het doel nog niet bereikt: 11% van de kantoren heeft een rood label (label D of slechter) en van 43% is nog geen energielabel geregistreerd. De verwachting is dat als deze kantoren zich laten registeren, een deel hiervan (ongeveer 30%) een groen label krijgt. Niet registeren is geen optie: kantoren zonder label voldoen ook niet aan de verplichting en kunnen net als kantoren met een energielabel D-G een boete krijgen als er gehandhaafd wordt.

Uw kantoorpand verduurzamen? Daar zijn subsidies voor!

U heeft nog tot en met eind 2022 om uw pand te verduurzamen en zo een energielabel C of hoger te krijgen. Er zijn een aantal interessante fiscale en geldelijke subsidieregelingen waarmee u de verduurzaming van uw kantoorpand kunt versnellen.

EIA en MIA \ Vamil

Twee fiscale regelingen die doorlopend geopend zijn. De EIA levert een fiscaal voordeel op voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie in hun bedrijf. Denk aan bijvoorbeeld aan duurzamere of besparende verlichtingssystemen in uw kantoorpand. Met de MIA \ Vamil krijgt u fiscaal voordeel voor investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals recyclingapparatuur.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Ontvang vanuit de ISDE een subsidiebijdrage voor (hybride) warmtepompen of zonneboilers. Deze subsidie maakt deze investeringen net zo betaalbaar als een investering in een nieuwe CV-ketel.

Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++)

U kunt ook gebruik maken van de SDE++ voor de verduurzaming van uw kantoorpand(en). Vraag SDE++ subsidie aan voor het produceren van hernieuwbare energie of de toepassing van CO2-reducerende technieken. Slimme verduurzamingsmaatregelen zijn bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen of de installatie van E-boilers of warmtepompen. Deze subsidie is vanaf 28 juni 2022 geopend voor aanvragen. Schakel nu alvast een specialist in die u kunt adviseren en ondersteunen bij het aanvragen van de SDE++.

Schakel Hezelburcht in voor maximaal projectrendement

Onze specialisten proberen altijd het maximale uit een subsidieaanvraag te halen. Door hun kennis en expertise in te schakelen vergroot u de slagingskans van uw aanvraag. U heeft nog tot eind 2022 om een energielabel C of hoger te krijgen. Voldoet uw kantoor hier nog niet aan. Wacht dan niet te lang meer met het doorvoeren van verduurzamende maatregelen en vraag subsidie aan. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in met een van onze duurzaamheidsspecialisten.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u graag de subsidiekansen voor de verduurzaming van uw kantoor? Neem contact met ons op: