De derde ronde van EFRO – Kansen voor West gepubliceerd

Het EFRO programma Kansen voor West (KvW) is hét EU-subsidieprogramma voor West-Nederland. Organisaties binnen de Randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de G4 (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) kunnen in aanmerking komen voor KvW subsidie. Op 1 juni 2022 werd de eerste ronde (bestaande uit meerdere openstellingen) geopend en zijn er, gedurende de eerste vier jaar, twee openstellingen per jaar. Inmiddels is de derde ronde van Kansen voor West (KvW 3) gepubliceerd, deze gaat open op 17 april 2023. Binnen KvW 3 ligt de nadruk op het ondersteunen van innovatieve projecten die gepaard gaan met hogere TRL-niveaus (6-9). Oftewel, innovatieve projecten in de laatste fases van de ontwikkeling.

Wie komt in aanmerking voor subsidie?

KvW 3 is bedoeld voor mkb’ers en MidCaps, maar andere organisaties kunnen ook een aanvraag indienen. Wel is het van belang dat het project mkb’ers en MidCaps ten goede komt en/ of bij het project betrekt. De subsidiebijdrage verschilt per call. De subsidie kan oplopen tot € 4 à € 5 miljoen per project. De subsidiepercentages liggen tussen de 40% en 60%.

De KvW 3 openstellingen

Binnen het programma wordt een breed scala aan thema’s (openstellingen) gesubsidieerd. Voor de derde ronde komen voornamelijk projecten gericht op circulaire economie, duurzaamheid en de energietransitie in aanmerking. Er is maar liefst € 237 miljoen beschikbaar voor projecten in de periode van 2022 tot en met 2029 voor KvW 3. Projecten mogen dus maximaal doorlopen tot 2029. Hier vindt u een totaaloverzicht van alle openstellingen en de daarbij horende budgetten. Aanvragen worden beoordeeld middels het ‘first-come-first-served’ principe. We adviseren u dus om uw aanvraag zo snel mogelijk in te dienen.

Kansen voor West 3 aanvragen met Hezelburcht

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van de derde ronde van Kansen voor West voor uw organisatie? Of kunt u hulp gebruiken bij de subsidieaanvraag? Onze specialisten hebben ruime kennis en ervaring om u optimaal te ondersteunen. Neem contact op voor een adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Spar met een specialist!

Contact

Vragen over de derde ronde Kansen voor West? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten: