Dag van de Subsidieprofessional

Op 16 oktober 2024 is het de Dag van de Subsidieprofessional. Op die dag besteden we speciaal aandacht aan alle subsidieprofessionals in Nederland. Subsidieprofessionals zijn er in alle soorten en maten. Van beleidsmakers en subsidiebeoordelaars, tot aan adviseurs en subsidiemedewerkers. Eén ding hebben ze gemeen: dankzij hun inzet worden grote en kleine maatschappelijke kwesties aangepakt. En om de waardering naar deze professionals uit te spreken wordt de Dag van de Subsidieprofessional in het leven geroepen.

Wie zijn de subsidieprofessionals?

Nederland is een subsidieland. Subsidies zijn hét middel voor overheden om bedrijven, universiteiten en non-profit organisaties ergens aan toe te zetten en zodoende om beleidsdoelstellingen waar te maken. Hier komt echter veel bij kijken, want subsidies moeten naar de juiste ontvangers gaan en onder de juiste voorwaarden. Bij subsidieverstrekkers werken professionals aan het opzetten van subsidieprogramma’s en het beoordelen van subsidie-aanvragen. De aanvragers hebben eigen professionals die actief subsidies werven of ze schakelen externe professionals in, in de vorm van subsidieadviseurs. Tientallen functiegroepen die iedere dag werken aan mooie projecten die iets bijdragen aan onze samenleving.

Wat is de Dag van de Subsidieprofessional

Hezelburcht en OrangeX benoemen 16 oktober voortaan als de ‘dag van de subsidieprofessional’. Ieder jaar op 16 oktober zetten we alle professionals in het subsidievak in het zonnetje. Op die dag willen we mensen inspireren over alle (carrière)mogelijkheden die het vak te bieden heeft. We geven het subsidiedomein meer bekendheid door middel van diverse (win)acties, een event en promotie-uitingen samen met alle betrokken partners.

Subsidie event 2024

Een onderdeel van de Dag van de Subsidieprofessional is het Subsidie event 2024. Dit evenement is speciaal voor ervaren subsidieprofessionals en voor geïnteresseerde Young Professionals. Ervaren professionals die al werkzaam zijn in het vak krijgen de mogelijkheid om te proeven hoe het is om aan de andere kant van het subsidieproces te werken en leren andere vakgenoten kennen tijdens een netwerkborrel. Young Professionals geven we op die dag de kans om te ervaren hoe het is om de eerste stap te zetten richting subsidies in hun loopbaan. Ben jij een ervaren subsidieprofessional? Of ben je een young professional die nieuwsgierig is? Je kunt je hier pre-registeren.

Partner worden

Wij nodigen ook andere organisaties uit om met ons mee te doen! Hoe meer betrokken organisaties, hoe leuker. Het is gratis en vrijblijvend. Je krijgt van ons een media-pakket om te gebruiken in uitingen. En je bent geheel vrij om zelf creatieve acties te verzinnen in het kader van de Dag van de Subsidieprofessional. Word partner en doe mee! Stuur een mail naar info@hezelburcht.com en laten we verder kennismaken.

contact

Wilt u meer informatie over de Dag van de Subsidieprofessional ontvangen? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op