CEF Digital heeft nieuwe oproepen aangekondigd 2024-2027

Er zijn nieuwe CEF Digital oproepen aangekondigd in de jaren 2024-2027. Er is € 865 miljoen budget beschikbaar gesteld voor het verbeteren van de Europese connectiviteitsinfrastructuur. De Europese Commissie heeft het tweede werkprogramma voor Connecting Europe Facility Digital (CEF Digital) vastgesteld, waarin de doelstellingen en het toepassingsgebied worden beschreven.

Nieuwe CEF Digital focusgebieden

Het nieuwe werkprogramma van CEF Digital heeft verschillende focusgebieden:

Het uitrollen van 5G-infrastructuren in Europa

Financiële ondersteuning voor grootschalige projecten ter bevordering van het realiseren van gigabit- en stand-alone 5G-infrastructuren. Ook de integratie van edge cloud- en computercapaciteiten in verticale sectorale toepassingen als gezondheid, productie, vervoer en logistiek.

Het uitrollen en moderniseren van backbonenetwerken

Inclusief kwantumcommunicatienetwerken en onderzeese kabels om de prestaties, veerkracht en capaciteit van connectiviteitsnetwerken binnen en tussen de lidstaten en tussen de Unie en derde landen te verbeteren.

Het uitrollen van operationele digitale platformen voor vervoers- of energie- infrastructuur

Dit door het energiegebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) te optimaliseren en de milieueffecten hiervan te verlagen. Deze operationele digitale platformen zullen doorgevoerd en geïntegreerd worden met bestaande en opkomende Europese data-, cloud-, edgecomputing- en connectiviteitsinfrastructuur.

Doelstelling van CEF Digital

CEF Digital heeft nieuwe oproepen met nieuwe focusgebieden aangekondigd omdat het noodzakelijk is om de Europese connectiviteitsinfrastructuur te verbeteren. Dit is nodig om de doelstellingen van het digitale decennium 2030 te behalen. Hierbij is het doel om alle burgers en bedrijven met 5G- en gigabitconnectiviteit te verbinden.

Nieuwe openstellingen 

De komende dagen zullen de eerste nieuwe CEF Digital oproepen geopend worden voor aanvragen. Eerder werden er al 65 projecten gefinancierd door de CEF Digital regeling. Het maximale budget voor het gehele traject is € 2 miljard.

CEF Digital subsidie aanvragen?

Bent u actief in het verbeteren van de Europese digitale infrastructuur? Wellicht komt u in aanmerking voor CEF Digital subsidie. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze specialisten om uw subsidiemogelijkheden te ontdekken. Contact kunt u opnemen via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand contactformulier.

Neem contact op

contact

Wilt u meer weten over CEF Digital subsidie? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op