Budgetverhoging voor SRVB in 2024 en 2025

Het subsidieplafond voor Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen (SRVB) is fors verhoogd voor de jaren 2024 en 2025. Sinds 2021 is de subsidieregeling al erg populair wat wederom terug te zien was in de openstelling van juli 2024. Op de eerste dag van deze openstelling was het subsidiebudget al ruim overvraagd. Dit is de aanleiding voor de budgetverhoging van SRVB in 2024 en 2025, om uiteindelijk meer projecten te kunnen realiseren. De subsidieregeling is nog open voor aanvragen tot 31 oktober 2024.

Budgetverhoging SRVB 2024 en 2025

Het oorspronkelijke subsidiebudget voor zowel 2024 als 2025 stond op € 12,9 miljoen. Aangezien de subsidieregeling erg succesvol is gebleken, is het subsidiebudget voor 2024 verhoogd naar € 24 miljoen en het budget voor 2025 verhoogd naar € 19 miljoen. Per project kunt u maximaal 20% van de investeringskosten gefinancierd krijgen. Hierbij is het maximaal te ontvangen bedrag € 400.000 per vaartuig. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel:

  • Bij een middelgrote onderneming wordt de subsidie met 20%-punt verhoogd
  • Bij een kleine onderneming wordt de subsidie met 30%-punt verhoogd
  • Bij een emissievrij binnenschip wordt de subsidie met 10%-punt verhoogd

Welke projecten komen in aanmerking voor subsidie?

Het doel van Tijdelijke Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen is het verbeteren van de luchtkwaliteit en de CO₂- en stikstof uitstoot te verminderen. Dit kan gedaan worden door oude motoren te vervangen voor nieuwe geoptimaliseerde motoren of katalysatoren. De volgende soorten motoren komen hiervoor in aanmerking:

  • IWP
  • IWA
  • NRE

Om subsidie te ontvangen voor een katalysator moet dit een SCR type of katalysator met roetfilter zijn. Een SCR systeem zet stikstofdioxide om tot waterdamp en stikstof.

Adviesgesprek met een specialist

De budgetverhoging laat zien dat de subsidieregeling erg populair en gewild is onder de Nederlandse ondernemers. Hierdoor is het belangrijk om uw aanvraag goed voor te bereiden en volledig in te dienen. Onze specialisten hebben veel kennis en ervaring in het subsidie vak en adviseren u graag over uw aanvraag. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek inplannen om te sparren over uw mogelijkheden en advies te ontvangen over uw aanvraag? U kunt contact opnemen via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand contactformulier.

Neem contact op

contact

Wilt u meer weten over Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op