Budget Subsidieregeling Omschakeling Plasticverwerkers voor de helft aangevraagd

De helft van het subsidie budget van Subsidieregeling Omschakeling Plasticverwerkers voor 2024 is nog beschikbaar. Deze subsidieregeling is speciaal voor ondernemers die werkzaam zijn in het verwerken van plastic. Voor het jaar 2024 was er een subsidiebudget van € 6 miljoen beschikbaar gesteld, waarvan nu nog ruim € 3 miljoen beschikbaar is. Aanvragen kunnen tot 3 oktober 2024, 12:00 uur worden ingediend.

Beschikbaar subsidie budget 2024

Inmiddels is er voor ruim € 2,9 miljoen subsidie aangevraagd. Van dit bedrag is ongeveer de helft verleend. Dit zorgt ervoor dat er nog € 3.036.100 miljoen subsidie budget beschikbaar is voor aanvragen van Subsidieregeling Omschakeling Plasticverwerkers. Per aanvraag ontvangt u 75% van de gemaakte kosten met een maximum van € 25.000. Dit bedrag kan voor één of meerdere productietesten gebruikt worden.

Voor wie is Subsidieregeling Omschakeling Plasticverwerkers?

Subsidieregeling Omschakeling Plasticverwerkers is voor ondernemers die werkzaam zijn in het verwerken van plastic. Specifiek voor projecten waar polymeren worden omgezet tot plastic producten of half-plastic producten. Met deze subsidieregeling kunnen ondernemingen technische testen uitvoeren om te onderzoeken of een deel van fossiel plastic in het productieproces vervangen kan worden door gerecycled of biobased plastic.

Gerecycled plastic:

Dit wordt gemaakt van plastic uit afval dat na inzameling en bewerking gebruikt wordt als grondstof.

Biobased plastic:

Dit wordt gemaakt van plantenresten of algen.

Minder fossiel en meer recyclaat en biobased plastic

Subsidieregeling Omschakeling Plasticverwerkers is onderdeel van een groter pakket aan maatregelen om een hoger percentage aan gerecycled of biobased plastic te verwerken in het plastic productieproces. Zo wordt er bijvoorbeeld ook suikerriet gebruikt in het produceren van drinkflesjes. Belangrijk is dat het gebruik van fossiele grondstoffen tijdens de productie van plastic worden teruggedrongen vanwege schaarste en CO₂- uitstoten.

Subsidieadvies ontvangen?

Subsidieregeling Omschakeling Plasticverwerkers is nog geopend voor aanvragen tot en met 3 oktober 2024, 12:00 uur. Bent u dus actief in het produceren van plastic en wilt u actie ondernemen in het verwerken van polymeren in nieuwe plastic producten? Loop dan geen subsidiemogelijkheden mis. Onze specialisten adviseren u graag over uw subsidiemogelijkheden en bieden ondersteuning in het gehele proces. Contact opnemen kan via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten via onderstaand contactformulier.

Neem contact op

Contact

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek inplannen? Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt contact met u op